Opinie o zegarkach Zeppelin

« Pokaż wszystkie marki

Opinie o zegarkach zeppelin

Nie każdy może być pilotem, jednak każdy z nas może wzbogacić się o zegarek lotniczy. Zegarki Zeppelin to jedne z najchętniej wybieranych modeli. Sprawdź!

Opinie klientów o zegarkach Zeppelin

Nawiązania do produkcji retro zegarków w stylu lotniczym to jedna z wielu zalet urządzeń Zeppelin, o którym wspominają nasi klienci. Jakie inne zalety mają zegarki Zeppelin?

W wielu opiniach nasi klienci wspominają o materiałach najlepszej jakości oraz mechanizmach wykorzystywanych do produkcji zegarków Zeppelin. Opinie mówią same za siebie - są to najlepsze zegarki lotnicze na rynku!

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin Automatik 7666-1

100%
Ocena: 5

Piękny zegarek z otwartym mechanizmem. Klasa. Jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Adam

2023-08-31 20:34:28

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin GMT 7642-5

100%
Ocena: 5

Zegarek ten po otrzymaniu z Zegarowni nastawiłem co do sekundy 16 maja 2023 roku. Moje zegarki zawsze nastawiam według wzorca czasu DCF 77 z nadajnika w Mainflingen. Szczerze mówiąc, w pierwszych dniach chciałem ten zegarek reklamować z pewnych przyczyn, ale byłby to błąd. Jak każde urządzenie techniczne także LZ 127 Graf Zeppelin GMT 7642-5 „potrzebuje szansy” jak wszyscy i wszystko w życiu – wyjaśnienie poniżej. Zegarek jest bardzo dokładny. Sprawdziłem 1 lipca 2023 roku, czyli po 1,5 miesiąca, jak dokładnie ten Zeppelin chodzi. Okazało się, że po 1,5 miesiąca spieszył się o 8 sekund, co można uznać za wynik bardzo dobry. Dlaczego LZ 127 Graf Zeppelin GMT 7642-5 „potrzebuje szansy” i dlaczego warto mu ją dać? Otóż w moim egzemplarzu na początku dodatkowa wskazówka innej strefy czasowej późniła się od 15 do 30 minut na godzinę. Z pewną irytacją pomyślałem, że ta wskazówka to tylko gadżet, niemniej co godzinę regulowałem ją do aktualnego czasu polskiego. Trwało to kilka dni. Jakiś „układ logiczny” w zegarku wreszcie zrozumiał, o co chodzi użytkownikowi. Po kilku dniach takich korekt wskazówka w końcu wyzerowała się do głównych wskazówek czasu polskiego i obecnie jej wskazania są bez zarzutu. Zegarek jest piękny i wybitnie stylowy. W designie jest jednocześnie oldschoolowy, ale też od razu widać, że jest także nowoczesny. Wykonanie części zewnętrznej jest na najwyższym poziomie. To samo dotyczy bardzo solidnego i eleganckiego paska. LZ 127 Graf Zeppelin GMT 7642-5 na pewno będzie pasował mężczyźnie w każdym wieku i do każdej stylizacji – i do garnituru, i do stylizacji casualowych.

Grzegorz

2023-07-01 01:07:15

Zegarek męski Zeppelin Lz126 Los Angeles GMT Automatic 7668-3

100%
Ocena: 5

Piękny zegarek, wygląda jak model za 2000 EUR. Bardzo dobry stosunek jakości i wyglądu do ceny. Bardzo dobrze wykonany pasek skórzany.

Albert

2023-06-27 21:10:49

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin GMT 7642-5

100%
Ocena: 5

Zegarek godny polecenia, tak jak i sklep. Grawer w cenie. Super, polecam tu robić zakupy i jeszcze 5% rabatu dostałem.

Artur 81

2023-05-14 06:25:35

Zegarek męski Zeppelin Hindenburg 7038-3

100%
Ocena: 5

Świetnie leży, elegancki zegarek. Wygląda retro, bardzo cienki. Bardzo wygodny przy koszuli.

Rocky

2023-05-12 10:18:42

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin GMT 7642-5

100%
Ocena: 5

Super, polecam!

Artur 81

2023-05-12 04:58:38

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin GMT 7642-5

100%
Ocena: 5

Długo zastanawiałem się nad zakupem tego modelu, ale zegarek jest super i pasuje do wszystkiego. A podejście sklepu - super. Polecam!

Artur 81

2023-05-11 19:35:03

Zegarek męski Zeppelin LZ126 Los Angeles Chronograph 8644-3

100%
Ocena: 5

Piękny Zeppelin, drugi, który kupiłem w Zegarowni. Tarcza bardzo czytelna, ergonomia wręcz idealna. Na duży plus spory datownik oraz to, co bardzo lubię, czyli duży, pełnowymiarowy sekundnik. Pasek naprawdę bardzo porządny w koniakowym odcieniu brązu. Polecam ten model oraz obsługę sklepu.

Tomasz

2023-05-05 17:26:39

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Piękny zegarek, polowałem na niego już jakiś czas. Jest to jeden z najbardziej znanych modeli Zeppelina. Świetnie wygląda na ręku. Nie jest bardzo mały, ale to dobrze :) widać z daleka, że to porządny zegarek.

Tomu

2023-04-25 06:43:06

Zegarek męski Zeppelin Lz126 Los Angeles 7614-3

100%
Ocena: 5

Jeśli miałbym zdefiniować ten zegarek jedynym zdaniem, to brzmiałoby ono tak: "Zegarek, który przyciąga wzrok". Liczba spojrzeń, pytań i komplementów, które spowodował, jest niesamowita. Nie spotkałem osoby, której by się nie podobał. Jego niesamowita niebieska tarcza, która mieni się pod wpływem światła, daje autentyczny efekt WOW. Dodatkowo ogromne wrażenie robi staranność wykonania i wzornictwo tarczy. Nadaje się zarówno do eleganckiej koszuli, jak i do luźniejszego outfitu. W swojej kategorii ten zegarek nie ma sobie równych.

Harry

2023-04-14 05:55:27

Zegarek męski Zeppelin Night Cruise Chronograph 7288-4

100%
Ocena: 5

Mega zegarek, wyróżnia się - widać go z daleka :) Wszyscy pytają.

Eru

2023-04-04 08:04:48

Zegarek męski Zeppelin Hindenburg Automatic 8064-1-N

100%
Ocena: 5

Piękny, klasyczny design. Elegancki, pasujący do każdego ubioru. Bardzo wygodny, materiałowy pasek.

Riff

2023-02-17 11:26:12

Zegarek męski Zeppelin Hindenburg Solar 8086-2-N

100%
Ocena: 5

Bardzo elegancki, rewelacyjnie wygląda, doskonale leży na nadgarstku. Jest czytelny i świetnie wykonany.

Kirk

2023-02-17 11:02:42

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin Automatik 7666-1

100%
Ocena: 5

Elegancja w każdym calu! Czytelny biały cyferblat, płynący sekundnik no i otwarte serce... Pasek nie jest idealnie czarny. To ciemna skóra jakby przytarta. Pasuje idealnie i wygląda naprawdę elegancko, szlachetnie. Jeśli ktoś szuka eleganckiego, neutralnego i ciekawego zegarka to polecam ten model Zeppelina. Transparentny tylny dekiel sprawia, że chce się zegarek zdejmować i podglądać pracę wahadła. Obsługa sklepu (online) idealna. Pytanie, odpowiedź, kod rabatowy, zakup, szybka wysyłka i zegarek już na ręku :) Polecam!

Jarek

2023-01-31 17:49:15

Zegarek męski Zeppelin New Captain's Line 8642-3

100%
Ocena: 5

Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Zegarek jest bardzo elegancki, a przy tym wygodny w noszeniu. Uwielbiam styl lotniczy i ten wybór, to był strzał w dziesiątkę :)

Damian

2022-10-18 07:15:29

Zegarek męski Zeppelin New Captain's Line Automatic 8662-5

100%
Ocena: 5

Zegarek jest wyposażony w fajne przydatne opcje. Dobrze wygląda. Zapewnia komfort noszenia.

Adrian

2022-10-03 09:17:10

Zegarek męski Zeppelin New Captain's Line 8643-3

100%
Ocena: 5

Szukałem klasycznego modelu z elementami stylu vintage. I znalazłem! Zegarek świetnie prezentuje się na nadgarstku, ma ciekawe detale no i ta jedna wskazówka. Można by pomyśleć, że będzie problematyczna, ale jeśli nie robisz pomiarów co do sekundy, zdecydowanie daje radę. Polecam.

A.

2022-08-30 09:27:00

Zegarek męski Zeppelin New Captain's Line SET 8643-5-SET

100%
Ocena: 5

To był dobry wybór, zależało mi na klasycznym, nie za dużym zegarku na co dzień i to właśnie otrzymałem. Materiały są wysokiej jakości, pasek łatwo dopasowuje się do mojego nadgarstka, nie jest zbyt sztywny i nie uwiera. Na początku ciężko mi było odczytywać godzinę z jedną wskazówką, ale to była kwestia kilku dni i już przychodzi mi to naturalnie. Szkoda tylko, że nie ma tu szkła szafirowego.

Benjamin

2022-08-23 08:55:26

Zegarek męski Zeppelin New Captain's Line Automatic 8662-5

100%
Ocena: 5

Tata był bardzo zadowolony z prezentu na swoje 55 urodziny. Szybka dostawa. Świetny grawer. Polecam.

Mike

2022-08-13 17:49:27

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Power Reserve Automatic 8462-3

100%
Ocena: 5

Jestem przeszczęśliwy z zegarka, jaki otrzymałem od rodziny na 40 urodziny. Wspaniały grawer na tabliczce.

Nick

2022-07-30 21:14:07

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Automatic 8466-3

100%
Ocena: 5

Bardzo fajny, elegancki zegarek. Pasuje do każdego stroju zarówno casual, jak i eleganckiego. Polecam. Fajne pudełko.

Tomy

2022-07-12 12:11:32

Zegarek męski Zeppelin New Captain's Line Skeleton Automatic 8664-2

100%
Ocena: 5

Piękny model, super leży na ręku.

Fryderyk

2022-06-22 18:17:28

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Automatic 8470-5

100%
Ocena: 5

Polecam

Karis

2022-06-22 18:10:39

Zegarek męski Zeppelin 100 Jahre 7680M-2

100%
Ocena: 5

Polecam, zegarek prezentuje się na ręku świetnie. Bardzo podoba mi się jego lotniczy charakter. Dobra relacja jakości od ceny.

Marty

2022-06-21 10:39:15

Zegarek męski Zeppelin Hindenburg 7038-3

100%
Ocena: 5

To kup żonie tylko damski, bo są odpowiedniki mniejsze i sprawa załatwiona ;-) Zapunktujesz.

hoffi

2022-06-19 05:25:00

Zegarek męski Zeppelin 100 Jahre 7640-1

100%
Ocena: 5

Bardzo elegancki zegarek. Jestem zadowolony z zakupu, jak i z obsługi sklepu. Towar dostarczony zgodnie z terminem podanym przy zakupie. Sam zegarek bardzo ładny. Tarcza ma piękny kolor i lekko się mieni w świetle. Brzegi szkła powiększają cyfry na obwodzie. Tacho to właściwie tylko tarcza. Brak możliwości startu / stopu wskazówki sekundowej. Jak dla mnie trochę zbyt krótki pasek. Kupiłem w promocji, jednak bez wahania zapłaciłbym pełną cenę. Warto!

Mariusz

2022-06-15 06:40:38

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin Dual Time 7644-5

100%
Ocena: 5

Jak kupujecie zegarki, Serdecznie polecam tej marki!

Ryszard

2022-05-21 19:06:11

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Power Reserve Automatic 8462-3

100%
Ocena: 5

Super wykonanie i wygląd. Ładniejszy w realu niż na zdjęciu.

Yaro

2022-02-18 09:08:53

Zegarek męski Zeppelin LZ129 Hindenburg 8046-5

100%
Ocena: 5

Ten zegarek to jak dzieło sztuki, pasek, kolory, jest po prostu przepiękny. Mógłbym spoglądać na niego co minutę. Na pewno zamówię sobie inny model albo ten sam, tylko w kolorze szarym. Naprawdę gorąco polecam, od razu się w nim zakochacie. Pozdrawiam.

Siwy

2021-12-05 22:58:50

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Prezentując komuś zegarek, powinniśmy spojrzeć na niego tak, jak na odzwierciedlenie osoby, której pragniemy go podarować. Czasami oprócz modnego designu czy popularnej firmy, warto zgłębić jego historię oraz „duszę”, jaką kryje, dzięki swojemu przeznaczeniu. Mój podarunek skierowany był dla pasjonata lotnictwa, który po wielu latach dziecięcych marzeń, w końcu sam zasiada za sterami. Zdecydowałam się na zegarek marki Zeppelin, gdyż jest to bezapelacyjnie czołówka kategorii lotniczej. Nazwa modelu Zeppelin 100 Jahre nie jest przypadkowa - wydany został on bowiem z okazji setnej rocznicy powstania firmy aeronautycznej Zeppelin. Na nadgarstku prezentuje się on niesamowicie dostojnie i pozwala niemalże wyobrazić go sobie na tle odlatującego w ubiegłym stuleciu sterowca (w eleganckim pudełeczku znajdował się nawet bilet na wydarzenie!). Najwyższa jakość wykonania, dbałość o szczegóły i zadowolenie jubilata tylko przekonują o tym, iż był to strzał w dziesiątkę! Cóż może pobić niemiecką precyzję w towarzystwie szwajcarskiego mechanizmu? Idealny wybór dla tych, którzy oprócz jakości, cenią sobie klimat lat dwudziestych i historię podniebnych wynalazków. Sklep zegarownia.pl zadbał już o całą resztę, transakcja przebiegła sprawnie, a przesyłka dotarła szybciej, niż mogłam się tego spodziewać – zdecydowanie polecam i na pewno skorzystam jeszcze nieraz :)

Aleksandra

2021-11-30 21:34:55

Zegarek męski Zeppelin 100 Jahre Zeppelin 7690-1

100%
Ocena: 5

Świetny kontakt, szybka dostawa:-) Piękny klasyczny czasomierz, elegancka koperta, wypukłe szkiełko, dobrej jakości skórzany pasek, klamerka sygnowana znaczkiem marki :-) polecam każdemu, kto chce się wyróżniać :-) zegarków tej firmy nie można pomylić z żadnymi innymi. To mój pierwszy Zeppelin, ale na pewno nie ostatni. Polecam gorąco!!!

Łukasz M

2021-11-15 13:51:12

Zegarek męski Zeppelin Flatline 7364-3

100%
Ocena: 5

Polecam, gustowny i elegancki.

Tomasz

2021-09-23 13:12:37

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Zegarek elegancki na okolicznościowe spotkania i taki ma być. Czysta forma, formą zahaczającą o miniony okres międzywojnia co daje taka fajną nutkę retro. Naprawdę piękny zegarek. Często nosze na rodzinne i biznesowe spotkania.

MirekZak1968

2021-08-26 19:47:31

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Dziękuję zespołowi Zegarowni za sprawną realizację zamówienia. Zegarek wspaniały, reprezentacyjny, naprawdę żadne zdjęcie czy film nie oddadzą jego szyku w kontakcie na żywo. Super zegarek, super sklep. Polecam!

Tomasz

2021-08-11 11:22:06

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Automatic 8668-2

100%
Ocena: 5

Zeppelin to od zawsze moja ulubiona marka, głównie przez ten lotniczy styl. Nie ma może tutaj zbyt wielu funkcji, ale zegarek robi wrażenie za każdym razem kiedy tylko na niego spojrzę. Polecam fanom automatów, działa jak marzenie!

krystian

2021-05-12 17:52:41

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Automatic 8470-5

100%
Ocena: 5

Klasyczny zeppelin w dobrym guście. Nijak nie można się do niego przyczepić, bo jest po prostu bardzo dobry. Wyważona koperta. Pasek doskonale przylega, no zegarek marzenie trochę. Lubię takie lotnicze cudaczki. Polecam!

Jasiek

2021-05-12 17:44:15

Zegarek męski Zeppelin Hindenburg 7037-3

100%
Ocena: 5

Zegarek elegancki. Fajne funkcje. Szczególnie wskaźnik numeru tygodnia bardzo ciekawy (wskazówka porusza się w przeciwnym kierunku). Ale szerokość koperty 36mm pasuje raczej do kobiety. Dałem go żonie:) Kobieta zadowolona na maxa:)

stepen75

2021-04-28 04:34:35

Zegarek męski Zeppelin 100 Jahre Zeppelin 7690-1

100%
Ocena: 5

Zegarek o doskonałym stosunku ceny do jakości. Ten model bardzo zwraca uwagę, najczęściej w pozytywnym sensie. Do plusów można zaliczyć jakość użytych materiałów oraz ogólne wykonanie wraz z dbałością o detale - zdjęcia makro zazwyczaj ujawniają drobne wpadki, tu jest perfekcja godna napisu "made in Germany". Przykładem jest, chociażby sekundnik idealnie trafiający w każdy indeks, coś, co w kwarcowych zegarkach nie jest często spotykane nawet w najwyższej półce. Cieszy fakt, że jest to nieudawany chronograf, sekundy stopera odmierza duży centralny sekundnik. W związku z tym do dyspozycji mamy dwie praktyczne skale - pulsometru oraz telemetru. Przyciski do obsługi chronografu reagują satysfakcjonującym klikiem, a koronka przylega ściśle do koperty. Plusem jest też dołączony pasek, przyjemnie pachnący skórą bardzo przyzwoitej jakości. Jeśli chodzi o mechaniczną stronę to zastosowany mechanizm Ronda 5020.B to bardzo solidne rozwiązanie na długie lata. Jest to wersja złożona ze szwajcarskich komponentów łożyskowana na 5 kamieniach i tu upatrywałbym jednego z minusów zegarka. To ponadprzeciętnie dobry mechanizm, ale nie tak dobry jak jego pozłacana wersja wykonana w całości w Szwajcarii na 10 kamieniach. Wybór nieco skromniejszej wersji przez producenta jest jednak zrozumiałe i podyktowane ceną, a szwajcarska wersja nie jest aż tak dużo trwalsza, żeby stało się to znaczącym minusem. Nawet na zastosowanym mechanizmie zegarek ma szansę chodzić dekady. Ronda 5020.B w zastosowanej tu wersji jest bardzo dokładnym (odchyłka w moim egzemplarzu wynosi średnio 3 sek. na miesiąc), bardzo trwałym mechanizmem. Cieszy też procedura zmiany daty, która trwa 15 min w okolicach godziny 24:00 w przeciwieństwie do konkurencji z Japonii, gdzie ten proces potrafi się rozciągać na parę godzin. Niemiecka dbałość o detale wychodzi nawet w zastosowanej od nowości baterii Sony, która jest bezpiecznym i budzącym zaufanie wyborem. Stosowane zazwyczaj przez inne firmy do tego typu mechanizmów, szwajcarskie baterie Renata, potrafią się wylać bez konkretnej przyczyny, a tutaj nie musimy ich wymieniać dla bezpieczeństwa zaraz po zakupie. Jeśli chodzi o minusy, to należy wspomnieć o zastosowanym szkiełku mineralnym, jest trwałe, ale nie tak jak szafir. Ze względu na zastosowany kształt szkiełka użycie szafiru, byłoby jednak kosztowne, więc po raz kolejny niemiecki rozsądek usprawiedliwia użycie takiego materiału. Podsumowując, zegarek uważam za jeden z lepszych moich zakupów, nie żałuję ani złotówki wydanej na niego a wspomniane minusy dla mnie są bardziej detalami i rozsądnymi kompromisami między ceną a jakością, niż znaczącymi wadami. Jeśli taki styl do Was przemawia, to będziecie bardziej niż zadowoleni, polecam!

Ian

2021-04-23 14:04:09

Zegarek męski Zeppelin LZ129 Hindenburg 8046M-3

100%
Ocena: 5

Śliczny zegarek, radość olbrzymia z widoku tak pięknego zegarka na nadgarstku! Zdecydowanie polecam!

rafciu166

2021-03-19 12:56:23

Zegarek męski Zeppelin LZ129 Hindenburg 7036-3

80%
Ocena: 4

Zegarek z historią. Byłem nim oczarowany i nie mogłem oderwać wzroku od tarczy. Niestety po 6 miesiącach użytkowania musiałem gdzieś stuknąć i pękło mi w nim szkiełko. Czas na jakiś szafirowy model :)

Zegarmistrz.

2021-03-18 06:53:01