Opinie o zegarkach Zeppelin

« Pokaż wszystkie marki

Opinie o zegarkach zeppelin

Nie każdy może być pilotem, jednak każdy z nas może wzbogacić się o zegarek lotniczy. Zegarki Zeppelin to jedne z najchętniej wybieranych modeli. Sprawdź!

Opinie klientów o zegarkach Zeppelin

Nawiązania do produkcji retro zegarków w stylu lotniczym to jedna z wielu zalet urządzeń Zeppelin, o którym wspominają nasi klienci. Jakie inne zalety mają zegarki Zeppelin?

W wielu opiniach nasi klienci wspominają o materiałach najlepszej jakości oraz mechanizmach wykorzystywanych do produkcji zegarków Zeppelin. Opinie mówią same za siebie - są to najlepsze zegarki lotnicze na rynku!

Zegarek męski Zeppelin LZ129 Graf 7666M-5

100%
Ocena: 5

Zegarek świetnie się prezentuje i dobrze leży na ręce. Polecam w 100%. Bardzo dobra obsługa sklepu.

Jakub

2020-08-11 07:14:38

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Chronograph 8684-4

100%
Ocena: 5

Bardzo specyficzny i nietypowy model, wyglądem bardzo się odróżnia przez tę zieloną tarczę. Przyznam, że noszę jasno i ciemnozielone koszule i marynarki, pasuje mi taki zegarek do tego stylu, a nie jest łatwe cokolwiek do niego znaleźć. Zeppelina mogę pochwalić za czytelność i design, wygodny pasek z jasnej brązowej skóry też jest atutem, bardzo, ale to bardzo polecam.`Radek

Radek

2020-08-10 11:56:44

Zegarek męski Zeppelin Lz126 Los Angeles 8644-5

100%
Ocena: 5

Piękny, elegancki! Super wykonany, za te pieniądze naprawdę rewelacja. Sikor robi wrażenie!!!

Jack

2020-08-08 06:20:14

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Automatic 8470-5

100%
Ocena: 5

Wygląda surowo i takie zegarki lubię, żadnych dziwactw. Podoba mi się datownik w formie subtarczy, a nie małego chamskiego okienka :) taka subtarcza dodaje niesamowitego charakteru zegarkowi. Kiedy zakładam go na nadgarstek, czuję się, jakbym zaraz miał usiąść za sterami jakiegoś dwupłatowca. Naprawdę polecam! A i zgadzam się, że przesyłka bardzo szybka, w ciągu jednego dnia go dostałem do rąk własnych. Brawo sklep!

Sylwek

2020-08-07 11:23:50

Zegarek męski Zeppelin LZ129 Hindenburg 8042-5

100%
Ocena: 5

Z chęcią przyznaję, że od kilku… już lat, moją poboczną pasją są zegarki. Mniej więcej dwa miesiące temu miałem okazję rozmawiać z jednym z producentów polskich zegarków, od słowa do słowa przeszło do wymiany słów o modelach i inspiracjach. Mój rozmówca przyznał, że wiele inspiracji czerpał z marki Zeppelin. W ramach krótkiego wyzwania zaproponował, bym poszukał źródła inspiracji. Tak wpadłem właśnie na Zeppelin LZ129 Hindenburg, wspaniałe dzieło sztuki, które zamknięte jest w niesamowite nawiązania historyczne.  O tym, że marka ma w sobie duże inspiracje historyczne, nie trzeba przypominać, jednak jeśli spojrzeć na styl i design szkła, to ten model przypomina bardzo mocno dawne wzornictwo – lekko wypukłe szkło, dość masywna konstrukcja. Tutaj w ramach ciekawostki warto dodać, że wiele lotniczych zegarków pojawiało się u pilotów nie na nadgarstkach, lecz na łydkach, na przedramieniu… Wracając jednak do opisywanego modelu, dobrze wspomnieć też o całkiem wojennych barwach i stylu z lat 20/30, bardzo podobną kolorystykę zachował w czasie II wojny światowej.  Widać sporo powiązań marki i modelu do przeszłych lat – kształt, barwy. Jednak to dodaje pewnej dumy, zegarek przyciąga wzrok, a u niektórych nawet serce! Na pewno będzie on dobrym wyborem dla tych, którzy cenią sobie firmy z duszą i wyrafinowanym podejściem do budowania świadomości marki. Oczywiście Seiko też jest świetnym pomysłem, jednak Zeppelin daje naturalne skojarzenia z lotnictwem, a nawet sterowcami.   PS jak to mawiał mój drogi znajomy, zegarek jest z duszą, w której można się zakochać.

SzyMaj

2020-07-30 20:16:12

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Automatic 8466-5

100%
Ocena: 5

Zegarek bardzo ładny i elegancki. Do garnituru i nie tylko. Praktycznie na każdą okazję. Chodzi bardzo dobrze, spóźnia się jedna czy dwie sekundy na dobę. Polecam z czystym sumieniem.

bodzio964

2020-07-16 04:59:02

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-2

100%
Ocena: 5

W rzeczywistości prezentuje się jeszcze lepiej. Bardzo dobrze wykonany. Pasuje do koszuli, jak i t-shirtu. Polecam osobom, które lubią klasyczne zegarki. Bardzo ładnie zapakowany. Szybka wysyłka. Polecam!!! 100% satysfakcji!!!

Łukasz F.

2020-06-26 06:19:59

Zegarek męski Zeppelin 100 Jahre Zeppelin 7690-1

100%
Ocena: 5

Na żywo prezentuje się naprawdę świetnie. Jestem zadowolony w 100% z zakupu a w dodatku podejście firmy do klienta mega profesjonalne. Polecam z czystym sumieniem. Jeśli będę kupował zegarek w przyszłości, to z pewnością tutaj wrócę!

K.

2020-06-24 12:06:27

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Automatic 8470-5

100%
Ocena: 5

Wysyłka ekspresowa już po 24h był u mnie

Katarzyna

2020-06-16 17:47:11

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Piękny zegarek polecam serdecznie. Wygląda bardzo elegancko i wykonany jest bardzo dobrze. Robi wrażenie, jakby zaraz się Zeppelinem miało startować w podróż ;) Wysyłka ekspresowa polecam serdecznie!

Arkadiusz

2020-05-30 07:52:08

Zegarek męski Zeppelin LZ126 Los Angeles Chronograph 8644-3

100%
Ocena: 5

Przepiękny zegarek. Niezbyt duży z mocno chromowaną kopertą i mieniącym się w magicznych odcieniach granatu cyferblatem (zdjęcia nie oddają tego efektu). Duże koronki nadają mu nowoczesnego szlifu. W swoim segmencie cenowym próżno szukać czegoś ładniejszego. Niemiecka, solidna marka. Na minus brak szkła szafirowego, przez co, przy codziennym używaniu trzeba na niego troszkę bardziej uważać. Klasyczny, a zarazem nowoczesny styl. Zegarek ten będzie z łatwością pasował nam również zarówno do luźniejszego stylu, jak i do pełnego „garniaka". Bardzo fajna funkcja pulsometru. Zeppelin wraz z Orientem naprawdę przoduje ostatnio w designie zegarków ze średniej półki. Gorąco polecam tak i sklep, jak i sam zegarek.

Piotr

2020-05-28 09:32:22

Zegarek męski Zeppelin 100 Jahre Chronograph 8680M-3

100%
Ocena: 5

Zdjęcia nie oddają tego, jak zegarek wygląda „na żywo” i jak się prezentuje na ręce - rewelacja. Polecam wersję z podświetlaną tarczą, jest to bardzo praktyczne, a do tego i ładne. Jeśli zastanawiacie się Państwo nad zakupem, to zachęcam do czatu z konsultantem, u mnie zaowocował ponad 20% rabatem, co sprawiło, że od razu zamówiłem zegarek... a teraz chodzi mi po głowie myśl, żeby co roku sprawić sobie w prezencie kolejnego Zeppelina - jest z czego wybierać (zaczynam zerkać na Hindenburg-a). Jestem bardzo zadowolony z Zegarowni i mogę śmiało polecić zakupy u Nich. 

Maciej

2020-05-25 11:14:00

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Kupiłem zegarek 7680-1. Jest śliczny i bardzo elegancki. Dzięki temu, że jest duży - wszystko jest doskonale czytelne. Przez te kilka dni spisuje się wspaniale, a pewność, że tak będzie przez wiele lat, daje szwajcarski mechanizm Ronda, uznawany za bezawaryjny. Zegarek robi wrażenie na wszystkich, którym go pokazałem, twierdzili, że jest piękny. Poza samym zegarkiem najbardziej ujęła mnie obsługa klienta. O godzinie 15:20 dokonałem zakupu, a następnego dnia o 13:30 kurier dostarczył mi go do domu. Dodatkowo mogę podać fakt, że konsultant odpowiadający na moje pytania robił to w sposób profesjonalny, a ponadto udzielił mi stosowny rabat. Cóż mogę jeszcze dodać - jestem zachwycony zegarkiem i obsługą. Gorąco polecam. Krzysztof  

Krzysztof

2020-05-16 07:42:28

Zegarek męski Zeppelin LZ129 Hindenburg 8048-4

100%
Ocena: 5

Zielona tarcza na żywo robi efekt "wow". Odbija światło, co wygląda super. Jest to bardzo oryginalny model, o który dostaje ciągle masę pytań. Jak widać, podoba się nie tylko mi. :)

Grzesiek

2020-05-06 06:01:13

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Zamówiłam dla męża. Po prostu lubię klasykę. Ten zegarek kojarzy mi się z Indiana Jonesem i sceną z Zeppelinem :) Piękny na żywo. Przesyłka i grawer błyskawiczne. Polecam sklep.

K. S. Z

2020-04-30 05:53:59

Zegarek męski Zeppelin 100 Jahre 8670-1

100%
Ocena: 5

Zegarek idealny. Elegancki, ponadczasowy, z wyraźną tarczą i gustownym paskiem. Świetny na prezent (dodatkowo z opcją grawerowania). Wahałam się pomiędzy kilkoma modelami, ale wybór padł na ten i nie żałuję. Opinie innych osób oglądających zegarek tak samo entuzjastyczne jak moja. Mówią, że szczęśliwi czasu nie liczą, ale taki zegarek na pewno nosiliby z przyjemnością. 

Anna

2020-04-29 09:42:27

Zegarek męski Zeppelin LZ129 Hindenburg Automatic 8062-1

100%
Ocena: 5

Koperta solidna, czytałem trochę ogólnie o materiałach, z których wykonuje się zegarki, więc nie wybrałem tylko ze względu na wygląd. Ten Zeppelin jest naprawdę dobry, szkiełko ma na poziomie, jest bardzo wygodny i ma to, co akurat chciałem, czyli mechanizm automatyczny.

Paweł

2020-04-28 12:16:59

Zegarek męski Zeppelin Los Angeles 7614-5

100%
Ocena: 5

Piękny, elegancki zegarek w stylu retro. Zwraca uwagę pań i zazdrość panów. Bez takiego zegarka i fahrkarte na pokład Zeppelina nie wpuszczają. ;)

dziadek

2020-04-26 07:15:24

Zegarek damski Zeppelin Hindenburg 7037-1

100%
Ocena: 5

Piękne detale na tarczy, przede wszystkim świetnie wykończone wskazówki! Warto się przyjrzeć nieco szczegółom :)

Maria

2020-04-24 12:27:45

Zegarek męski Zeppelin Hindenburg 7038-3

100%
Ocena: 5

Żonie się bardziej podoba ten zegarek niż mi, chociaż dla mnie i tak jest świetny. Ona ciągle na niego patrzy, prosi, żebym zakładał go dosłownie do wszystkiego... no cóż, na pewno mogę stwierdzić, że dzięki niemu więcej kobiet zatrzyma na was oko, panowie.

Bartosz

2020-04-24 12:26:21

Zegarek męski Zeppelin LZ120 Rome 7134-5

100%
Ocena: 5

Świetny zegarek na co dzień, jeżeli ktoś lubi taką stylistykę. Do mnie trafiła w stu procentach, takie tarcze to naprawdę ewenement!

Pol

2020-04-24 12:19:07

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Od dawna już zbierałem się do zakupu tego cudeńka. W końcu jest już w mojej kolekcji. Naprawdę robi wrażenie na żywo. I oczywiście Zegarownia pełna profeska. I dzięki za dogadanie się.

Łukasz

2020-04-18 15:39:43

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin 7642-1

100%
Ocena: 5

Prawdę mówiąc, słabo znam się na zegarkach. Przeglądając różne wzory, trafiłem na ten model - Zeppelin 7642-1 - i dalej nie szukałem. Już na pierwszy rzut oka ma wszystko to, czego szukałem. Jest bardzo czytelny, tradycyjny, w naprawdę dobrej cenie. Moim zdaniem dla zegarków jest takim wzorem jak wzorzec metra przechowywany w Sevres pod Paryżem.

Paweł

2020-04-17 07:27:58

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Automatic 8452-2

100%
Ocena: 5

Świetny w swej prostocie, czarny nie znudzi mi się nigdy. Zegarek wygląda bardzo elegancko i pasuje mi praktycznie do wszystkiego. To zdecydowanie inwestycja na lata.

Łukasz

2020-04-08 10:59:12

Zegarek męski Zeppelin Atlantic Automatic 8452-5

100%
Ocena: 5

Jako fan rzeczy postarzanych i nie z tej epoki od razu wiedziałem, że zdecyduję się na któryś z modeli Zeppelina. Zegarek jest prosty, działa znakomicie i użytkuje się go bardzo wygodnie. Jeśli ktoś się waha, polecam - wart swojej ceny.

M

2020-04-08 10:56:59

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin 7642-1

100%
Ocena: 5

Dobrze wyglądający, klasyczny zegarek w starym stylu. Jakość bez zastrzeżeń - zdecydowanie polecam osobom szukającym czegoś w klimacie "lotniczego retro". Obsługa sklepu najlepsza, potrafią sprostać wymaganiom nawet podczas epidemii. Polecam.

Piotr G.

2020-03-21 11:35:24

Zegarek męski Zeppelin LZ127 7684-5

100%
Ocena: 5

Zegarek, który może podbić serce każdego mężczyzny. Elegancki - na specjalne okazje, a zarazem użytkowy - do noszenia na co dzień lub podczas podróżniczych wypraw i spotkań towarzyskich. Dla mężczyzn lubiących piękno detali i ceniących funkcjonalność. Jest jak bliska Ci osoba: znana i kochana, choć nadal pełna wdzięku i wewnętrznego blasku. 

Maciej

2020-03-20 17:12:45

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-2

100%
Ocena: 5

Zegarek mam przyjemność nosić już dłuższy czas. Ogólne wrażenie jest naprawdę dobre, jednak zauważyłem kilka mankamentów. Kolor tarczy mimo wszystko przypomina bardziej grafitowy, niżeli czarny. Szczególnie jest to zauważalne podczas słonecznego dnia. Szkiełko mineralne spełnia swoje zadanie ochronne, jednak nie należy się spodziewać przejrzystości takiej jak w szafirowym. Mechanizm Ronda 5130.D z mianem Swiss Made działa bez zarzutu - nie mam tutaj nic do dodania. Koperta ze stali szlachetnej zapewnia bardzo dobrą ochronę, a wodoszczelność 50 m wystarcza podczas prysznicu czy też mycia rąk. Stanowczo jednak odradzam jakiegokolwiek pływania w zegarku. Pozdrawiam :)  

Damian

2020-03-20 12:33:39

Zegarek męski Zeppelin Lz126 Los Angeles 7614-3

100%
Ocena: 5

„Po co Ci kolejny zegarek?!” - usłyszałem od mojej dziewczyny. Pomyślałem: "A na co Tobie kolejna bluzeczka, buciki, torebeczki?" (na szczęście tylko pomyślałem, nie wypowiadając tego). Zegarek = szczęście! <3 Bez dyskusji: zegarownia.pl i start research. Jaki zegarek tym razem? Japońska niezawodność czy szwajcarska jakość i precyzja? O nie, poszukajmy czego innego. I tak moja atencja zatrzymała się na Zeppelinach. Zegarkach z tym czymś, których nie można pomylić z inną marką. Zdecydowałem się na model LZ 126 Los Angeles. Recenzję zacznę od paska, który miło zaskoczył: miękki, ale nie za bardzo, po dwóch dniach świetnie dostosował się do nadgarstka. Jego kolor i struktura przywodzą na myśl surową, ale dobrze wyprawioną skórę. Delikatne przeszycia dodają elegancji i charakteru. I mój fetysz – świetny zapach skóry. Przejdźmy do koperty. A na niej dzieje się! Bardzo ładne smukłe wskazówki, dobrze komponują się z indeksami. Subtarcze – nietypowe, ale dobrze współgrające. Okno daty w mocno nietypowym miejscu – szczerze: musiałem się do tego przyzwyczaić. To wszystko przykrywa szkło, które delikatnie zakrzywia, ale jednocześnie nadaje vintagowego charakteru. Koronka i przyciski o odpowiednim skoku i ruchu. Uszy są dobrze pochylone do środka, dzięki czemu zegarek mimo 42 mm bardzo dobrze leży na nadgarstku (nawet szczupłym). Zegarek świetnie pasuje do casualowego stylu (jeansy+koszula, sweter, marynarka itp.). Przyciąga spojrzenia i nawet moja dziewczyna skwitowała mój zakup jakże bogatą wypowiedzią „fajny”.

MarekW

2020-03-15 12:09:25

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin Automatik 7656-5

100%
Ocena: 5

Świetnie wykonany i pięknie wyglądający zegarek. Polecam !

Mateusz

2020-03-10 17:48:32

Zegarek męski Zeppelin LZ127 7684-5

100%
Ocena: 5

Stylowy, śliczny chronograf. W odróżnieniu od modeli sportowych posiada wybitnie przejrzysty cyferblat. W realu prezentuje się lepiej niż na zdjęciach. Bardzo dobry stosunek cena/jakość. Szybkość realizacji zamówienia 1,5 dnia. Polecam.  

olo69

2020-03-05 14:55:14

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin Automatik 7656-5

100%
Ocena: 5

Bardzo ładny i porządnie wykonany zegarek. Niezwykle dokładny. W ciągu 2 tygodni pośpieszył się o 17 sekund. Czytelny, wygodnie się nosi.   Zegarek wbrew powszechnym opiniom ma stop sekundę. Widocznie starsze modele jej nie miały.

Kamil

2020-02-21 15:41:11

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Niedawno zakupiłem ten zegarek i jestem bardzo zadowolony. Zakochałem się w wyglądzie tego modelu, odkąd zobaczyłem go w witrynie sklepu. Piękny i gustowny zarówno do formalnego ubioru, jak i na sportowo. Przydatne funkcje, szczególnie dla mnie alarm. Świetny klasyk z nowoczesnym sercem. Szkoda, że nie ma szafirowego szkła, bo żal byłoby uszkodzić to wypukłe cudo. 

Szymon S.

2020-02-15 19:52:55

Zegarek męski Zeppelin Flatline Automatik 7366-5

100%
Ocena: 5

Delikatny, dyskretny, świetnie wykonany, z opcją dokręcenia, co pozwala odpuścić sobie rotomat. Naprawdę znakomita robota w tym przedziale cenowym. Idealny na oficjalne spotkania, na których typowe sportowe czasomierze (moje ulubione) nie świadczą o elegancji.  

Pablo

2020-02-13 13:36:29

Zegarek męski Zeppelin LZ127 Graf Zeppelin 7642-1

100%
Ocena: 5

Klasyczny zegarek, który zakładam do wszystkiego. Pasuje do zwykłego t-shirtru oraz koszuli. Polecam każdemu.

Marek K.

2020-01-27 09:03:36

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Jestem zachwycony tym modelem. Uwielbiam zegarki, które nawiązują swoim stylem do tych produkowanych kiedyś. Jest klasyczny i ma wiele funkcji, które się często przydają. Polecam.

Janek73

2020-01-27 09:01:42

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Zegarek super, długo na niego czekałem, ale jest. Niczym mnie nie zawiódł. Sklep też.

Piotr

2019-12-25 11:11:47

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Wpada w oko, jak przegląda się strony z zegarkami, jednak w rzeczywistości wrażenie jest 10x lepsze. Niemiecka precyzja wykonania, dbałość o szczegóły i detale sprawia, że zegarek jest prześliczny, chociaż takiego określenia nie powinien używać facet. Bardziej pasuje: seksowny i powabny jak kobieta z klasą. I każdy mężczyzna chce pokazywać się w takim towarzystwie. Za tą cenę otrzymałem ekskluzywny, dopracowany zegarek. Zakup udany. Polecam. Dodatkowo pozytywne wrażenie robi podejście sklepu, wysyłka natychmiastowa, pomimo okresu przedświątecznego i dużego ruchu.  

Damian

2019-12-24 07:56:30

Zegarek męski Zeppelin 100 Years Zeppelin Chronograph Alarm 7680-1

100%
Ocena: 5

Zegarek idealny dla nietuzinkowego mężczyzny - zarówno dla osoby młodszej, jak i starszej. Wyjątkowy w swoim rodzaju, zwracający uwagę na kopertę. W mojej opinii zegarek dla mężczyzny technicznego, interesującego się nowinkami z zacięciem technicznym.

Marlena

2019-12-10 09:03:45

Zegarek męski Zeppelin Lz126 Los Angeles 8644-5

100%
Ocena: 5

Model, który szczególnie przypadł mi do gustu. Przepiękny klasyczny wygląd, sprawił, że nie zastanawiałem się ani chwili. Czegoś takiego od dawna szukałem.

Krzysiekkk

2019-11-25 10:08:32